Heeft u last van zilvervisjes in uw woning? In dat geval is het sterk aan te raden om deze zo snel mogelijk te laten bestrijden. Op deze manier gaat u beschadigingen aan meubels, kleding en papierwerk tegen. Hoewel de zilvervisjes niet verward moeten worden met papiervisjes, kunnen ook zilvervisjes voor beschadigingen zorgen. Reden genoeg om de zilvervisjes zo snel mogelijk uit uw woning te bestrijden! Overigens vinden veel woningbezitters het naast de schade die door deze ongediertesoort wordt aangericht, een zeer onhygiënisch idee dat er zilvervisjes in hun woning leven. De zilvervisjes kunnen immers bacteriën van de ene ruimte meenemen naar een andere ruimte. Of wat te denken van de zilvervisjes die zich in uw kledingkast ophouden?

 

Zelf zilvervisjes bestrijden in huis

Een van de mogelijkheden die u heeft als u zilvervisjes wilt bestrijden, is het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Er zijn verschillende chemische sprays te koop in supermarkten en bouwwinkels. Houd er echter rekening mee dat deze chemische bestrijdingsmiddelen een aantal gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen. In het bijzonder voor uw kinderen en oudere mensen, die vaak een verminderde weerstand hebben. Daarbij kan het gebruik van deze middelen gevaarlijk zijn als er huisdieren in uw woning leven. De huisdieren kunnen ernstig ziek worden als zij dit middel per ongeluk binnenkrijgen.

 

Hulp bij de bestrijding van zilvervisjes

Verstandiger is het om de hulp van een ongediertebestrijder in te schakelen. Zilvervisjes laten bestrijden voorkomt niet alleen dat u zelf aan de slag moet met chemische bestrijdingsmiddelen, ook is dit vaak veel efficiënter. Zo is de kans kleiner dat de zilvervisjes na de bestrijding hiervan in uw woning terugkeren. Een ongediertebestrijder werkt normaliter op een zo dier- en milieuvriendelijk mogelijke wijze. Mocht het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen toch noodzakelijk blijken te zijn, dan zal de ongediertespecialist u hier altijd op attenderen.