Is het voor een van uw naasten niet meer mogelijk om zelfstandig te wonen zonder hulp. Verschillende zorgcoöperaties bieden woonzorgappartementen aan. Dit biedt de mogelijkheid tot wonen met zorg in een appartement. Dan kan er zelfstandig in het appartementen gewoond worden en tevens wordt de zorg aangeboden die nodig is. Dit is dan voor zeven dagen per week en 24 uur per dag.

Maak uw wensen kenbaar

Bij het wonen in een woonzorgappartement wordt uw naaste geholpen door professionele verpleegkundigen en verzorgenden. Het is tevens belangrijk om de wensen van uzelf als familielid als die van het familielid zelf duidelijk kenbaar te maken bij de organisatie. Wellicht kunnen zij daar gemakkelijk op inspelen. Wellicht moeten er ook een aantal zaken veranderen in de loop der jaren. Hiervan moet de organisatie op de hoogte zijn, waardoor u zichzelf ook niet druk hoeft te maken.

Een persoonlijk zorgleefplan

Door het ruime aanbod van woonzorgappartementen zitten er ook vele verschillende mensen die wellicht allemaal een andere manier van verpleging nodig hebben. Om dit duidelijk in kaart te brengen wordt er voor elke bewoner binnen het appartementencomplex een persoonlijk zorgleefplan opgesteld. Hierin kunt u de wensen van uw familie en die van uzelf vastleggen. Hierin wordt vervolgens exact beschreven hoe de zorg er voor uw familielid uitkomt te zien.

24 uurs verzorging

Voor de veiligheid van uw familielid zal er bij woonzorgappartementen ook in de nacht personeel aanwezig zijn. Zo is uw familie 24 uur lang in goede handen bij een woonzorgappartement. Dit zorgt ervoor dat uzelf ook met een gerust hart en zonder zorgen kunt gaan slapen, omdat u familie in goede handen is.

Wachtlijst

Voor sommige complexen geldt een wachtlijst. Daarom is het ook belangrijk tijdig aan uw familielid te herkennen wanneer zij extra verzorging nodig hebben. Wanneer u merkt dat dit het geval is meldt uw familielid dan ook tijdig aan. Dit voorkomt dat uw familie nog lange tijd thuis moet zitten en wellicht alles op uw schouders terecht komt.