vochtbestrijding specialist

Vocht in huis is een veel voorkomend probleem, vooral vochtige muren komen regelmatig voor bij oudere woningen. Vaak is een poreuze steen of slecht voegwerk hiervan de oorzaak. Wij adviseren altijd om te kiezen voor een vochtbestrijding specialist die het probleem permanent voor je oplost, zo wordt het nooit erger en ben je van het probleem af. Het kan wel aardig wat kosten, hoeveel precies? Dat heeft te maken met vele factoren, hieronder geven wij een kleine schatting van kosten voor vocht in de muur.

Vochtbestrijding muren; wat zijn de kosten?

Er zijn verschillende soorten vocht dat bestrijdt kan worden, de prijs voor de bestrijding is dan ook afhankelijk van het soort vocht. Voor ieder vochtprobleem is wel een techniek te vinden die dit kan oplossen. Een vochtbestrijding specialist kan vrijwel ieder vochtprobleem voor je oplossen. De kosten zijn voor ieder probleem verschillend, dit is sterk afhankelijk van de ernst van het vocht en het te bestrijden oppervlak. Wij hebben 3 vochtbestrijding mogelijkheden bij vocht in muren uitgewerkt:

 

Basis behandeling

Op het moment dat je een nieuwbouwwoning laat impregneren hoeft je niet eerst de muur te laten reinigen of reparen, want de specialist kan meteen beginnen met impregneren. Dit is dan ook niet zo duur. Gemiddeld kost dit ongeveer voor een gevel van 100m2 ongeveer €850. Wanneer je last hebt van optrekkend vocht moet je je muur laten injecteren, dit gebeurt aan de buitenkant van de woning. Dit kost ongeveer €750.

 

Meest voorkomend behandeling

Optrekkend vocht is de meest voorkomende oorzaak van vochtproblemen. Als oplossing kies je voor injecteren. De prijs voor het injecteren van muren ligt ongeveer tussen de €1300 en €1600 bij een muur van 8 strekkende meters.

Uitgebreide behandeling

Heb je een beschadigde muur en moet deze gerepareerd worden? Dan zal de specialist de muur eerst moeten repareren voordat er begonnen kan worden met vochtbestrijding. Als dit niet gedaan wordt zal je snel weer vocht in de muren hebben. En dat is natuurlijk niet wat je wilt. Gemiddeld kost reparatie en vochtbestrijding van je muur €2150 bij injecteren en €2900 bij impregneren.

 

Vergelijk vochtbestrijding prijzen

Op het moment dat je last hebt van vocht in huis ben je geneigd om de eerste de beste vochtbestrijder te bellen en de opdracht te geven om het vocht te bestrijden. Echter is het handig en verstandig om de prijzen van meerdere vochtbestrijders te vergelijken. Zo voorkom je dat je teveel betaald, even vergelijken kan je al snel honderden euro’s besparen. Zeker de moeite waard dus.