Tegenwoordig heeft iedereen meer dan één paar schoenen, dat terwijl we maar op één paar schoenen tegelijk kunnen lopen. In Nederland heeft de gemiddelde vrouw 17 paar schoenen! Dus wat gebeurt er met alle andere schoenen? Een deel staat waarschijnlijk boven in de kast, dit zijn de schoenen voor speciale gelegenheden en ongeveer drie paar schoenen staan bij de deur, deze worden met regelmaat gedragen. Natuurlijk wilt u voor al die stilstaande schoenen een mooie plek hebben om ze op te bergen waar ze mooi blijven, hiervoor kan u bijvoorbeeld kijken naar een schoenenkast.

De beste manier om uw schoenen op te bergen

Door je schoenen netjes op te bergen blijven ze mooier en gaan uw schoenen langer mee. Het is dus goed om uw schoenen tegen stof, water en zonlicht te beschermen zodat uw schoenen niet verkleuren. U kan dit doen door ze in een koele, donkere schoenenkast te bewaren.

Voordat u uw schoenen opbergt moet u eerst uw schoenen schoonmaken. Blijft er stof en vuil zitten op uw schoenen wanneer u uw schoenen opbergt dan heeft u kans dat de kwaliteit van de schoenen achteruit gaat. Kijk goed naar met wat voor materiaal uw schoen is gemaakt, aan de hand daarvan kiest u een methode om uw schoenen schoon te maken. Laat uw schoenen altijd goed drogen voordat u ze opbergt.

 

Sorteer uw schoenen. Gebruikt u de ene schoen vaker dan de andere schoen, dan is het handigere om de vaakst gebruikte schoen dichterbij de hand te hebben. Op deze manier hoeft u niet de hele schoenenkast door te zoeken om die ene paar schoenen. Ook kan u uw schoenen sorteren op seizoen. Schoenen die u vooral in de zomer draagt en niet in de winter, haalt u in de zomer tevoorschijn en vice versa.

Zoek voor uw schoenen een donkere opbergplek. De kwaliteit van de schoenen blijven het beste wanneer u uw schoenen opbergt op een plek waar uw schoenen niet worden blootgesteld aan veel zonlicht.

De vele soorten manieren van een schoenenkast

Er zijn enorm veel manieren om uw schoenen op te bergen. Een bekende is het gebruik van een schoenenkast. De schoenenkast kan echter ook weer onderverdeeld worden in vele verschillende soorten schoenenkasten. Denk aan bijvoorbeeld een schoenenkast in de vorm van een dressoir. Een ander voorbeeld voor een schoenenkast zijn lades in de trap.

Er zijn schoenenkasten in allerlei soorten maten en designs. Het design van de schoenenkast bepaald u aan de hand van de plek waar u de schoenenkasten wilt hebben. Heeft u het in de hal van uw huis staan dan zal u waarschijnlijk kiezen voor een ontwerp dat past bij uw inrichting van uw huis. Wilt u een schoenenkast voor in de schuur of voor op zolder, dan kan u kiezen voor een wat simpeler model. De grote van uw schoenenkast bepaalt u aan de hand van met hoeveel personen u de schoenenkast gaat delen. Is dat slechts twee, dan kiest u waarschijnlijk voor een wat kleiner model. Deelt u de schoenenkast met een gezin van zes personen, dan kiest u waarschijnlijk voor een groter model zodat iedereen zijn schoenen er in kwijt kan.