Niemand zit te wachten op een inbraak in zijn woning. Je bent je waardevolle spullen kwijt, misschien zelfs wel onvervangbare spullen zoals oude sieraden, en het geeft een zeer onveilig gevoel. Daarom is het belangrijk om je huis goed te beveiligen tegen inbrekers. Maar moet je nu juist wel, of niet automatische verlichting gebruiken? En waar plaats je een beveiligingscamera? In dit artikel geven wij je graag tips om inbraak in de woning te voorkomen.

Laat van je horen

Het is niet slim om met een honkbalknuppel in je nachtkastje te slapen en de inbreker te lijf te gaan. Veel beter kun je, op het moment dat je een inbreker hoort of ziet, laten merken dat je aanwezig bent. Stamp op de grond, sla de deur wat harder dicht en praat een beetje harder. Het enige doel van de inbreker is om zo snel mogelijk weg te komen. Het liefst met spullen, maar wanneer hij merkt dat je thuis bent zal hij snel weer vertrekken.

Naast laten merken dat je zelf thuis bent is het ook verstandig om de inbreker letterlijk in spotlights te zetten. Zorg ervoor dat er rondom het huis automatische buitenverlichting is geïnstalleerd is. Inbrekers werken het liefst in het donker, en vinden dit dus helemaal niet prettig.

Koop een goede beveiligingscamera

Inbrekers weten als geen ander wat een goede beveiligingscamera is. Wanneer de beveiligingscamera op de juiste plek hangt kan deze voorkomen dat er ingebroken wordt. Wanneer dit onverhoopt toch gebeurt heb je in ieder geval bewijs dat de politie kan gebruiken. Zorg er daarom voor dat er bij de belangrijkste deuren en ramen een beveiligingscamera wordt opgehangen. Ook is het belangrijk dat de beveiligingscamera niet kapotgemaakt kan worden door de inbreker.

Niemand thuis

Wanneer inbrekers weten dat er op een bepaald moment niemand thuis is, is dit een uitgelezen moment om rustig hun gang te gaan. Zorg er daarom voor dat wanneer je op vakantie gaat, dit voor de buitenwereld niet direct duidelijk is. Door ervoor te zorgen dat het huis er ‘bewoond’ uitziet voorkom je dat jouw woning een makkelijke prooi wordt voor inbrekers.

Verdachte personen

Zie je verdachte mensen door de straat lopen? Mensen die hier normaal nooit komen, en duidelijk om zich heen kijken? Stap op deze mensen af, of bel de politie. Wanneer een inbreker merkt dat hij in jouw straat in de gaten gehouden wordt zal hij hier geen poging tot inbraak wagen.