Dagelijks worden er nog tientallen inbraken gemeld in Nederland, het aantal is wel eens waar aan het afnemen de laatste jaren. Toch blijft er een grote kans dat een inbreken zijn oog op jouw woning laat vallen als deze nog niet voorzien is van goede sloten. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom is het belangrijk om goede sloten te kiezen waar je op kan vertrouwen.

 

Het is natuurlijk je ergste nachtmerrie dat je kinderen met een inbreker in dezelfde woning zijn of dat je thuis komt en opeens alles verdwenen is. Zorg er dus voor dat je een goede slotenmaker inschakelt die jouw woning veilig maakt. Wij van Prolocks, dé nummer 1 slotenmaker in Antwerpen vertellen in dit artikel hoe je veilig kan wonen.

 

Beveiliging voor zowel ramen als deuren

 

Goede beveiliging waar je op kan vertrouwen is natuurlijk wat iedereen wilt. Een goed slot op de voordeur maakt een woning nog niet veilig. Wist je dat bijna de helft van de inbrekers via het raam binnenkomen? Ook de ramen moeten dus worden voorzien van goede sloten.

 

Natuurlijk kan je de beste sloten op je raam hebben, maar als je het raam open laat staan terwijl je naar de supermarkt bent heb je er niets aan. Denk er dus goed aan dat je altijd ramen en deuren sluit als je weg bent. Ook als je slechts 5 minuten niet in de woning aanwezig bent. Inbrekers hebben maar een paar minuten nodig.

 

De beste sloten: Cilindersloten

 

De beste sloten hoeven niet altijd de duurste sloten te zijn. Als je kiest voor nieuwe sloten adviseren wij om te gaan voor cilinder sloten. Deze zijn als beste getest en inbrekers krijgen deze met geen mogelijkheid open. Cilindersloten schrikt inbrekers zelfs af, zodat ze jouw woning overslaan. Denk eraan: Hoe moeilijker je het inbrekers maakt, hoe sneller ze aan jouw huis voorbij gaan. Ook is het belangrijk om niet te willen besparen op de beveiliging van jouw woning. De beste sloten hoeven niet altijd de duurste sloten te zijn. Maar de goedkoopste sloten zijn zeker niet de beste.

 

Hoe kies ik een slotenmaker om mijn woning veiliger te maken?

 

Het is natuurlijk belangrijk om een betrouwbare, eerlijke en ervaren slotenmaker naar de veiligheid van jouw woning te laten kijken. Het is dus aangeraden om gewoon persoonlijk contact te hebben, bijvoorbeeld via de telefoon. Zo hoor je vaak meteen met wat voor persoon je te maken hebt. Ook kan je informeren bij buren, kennissen of familie welke slotenmaker hun aanraden. Ga je zoeken via Google? Let dan of er keurmerken vermeldt staan op de website van de slotenmaker in kwestie.