Toiletpapier op vakantie

Heerlijk als het weer tijd is om op vakantie te gaan. Er zijn altijd erg veel dingen waar je aan moet denken voordat de echte pret kan gaan beginnen. Voor de avontuurlijke vakantiegangers is het soms nog een stukje lastiger om alles mee te nemen. Ga je kamperen denk dan aan toiletpapier, maar ook aan voldoende zeep en dergelijke. Het zou wel erg jammer zijn als je erg belangrijke dingen vergeet. Met een geheugensteuntje voor toiletspullen en een voor de keuken benodigdheden ben je meestal wel gered. Waarom dit echt meegenomen moet worden, lees je hier.

Checklist voor toiletpapier en andere toiletspullen

Voor een hygiënische vakantie heb je een aantal dingen nodig. Om op een normale manier naar de wc te kunnen gaan kun je dingen als toiletpapier echt niet vergeten. Toiletpapier is een van de belangrijkste dingen om mee te nemen. Als het niet hét belangrijkste is. zorg er voor dat je voor iedereen die mee gaat op vakantie minimaal 1 rol toiletpapier per dag hebt. Je kunt van toiletpapier eigenlijk nooit teveel hebben. Er zijn veel momenten (onverwachte momenten) waarop er toiletpapier wordt gebruikt. Als iemand iets verkeerds heeft gegeten (je kunt het al raden) zal voldoende toiletpapier niet overbodig zijn. Ook wanneer het weer omschakelt en er iemand verkouden wordt is toiletpapier handig om de neus te snuiten. Het zou heel erg zijn als je het niet (of niet voldoende)mee neemt.

Behalve toiletpapier heb je Keukenbenodigdheden nodig

Het zou erg jammer als je etenswaren hebt meegenomen, maar geen lepels, vorken en messen. Voor een avontuurlijke vakantie zonder zorgen kun je het beste plastic keukenspullen meenemen. Als er van bepaalde producten geen plastikken variant is, kun je voor rubber gaan. Doeken om pannen en mee te drogen en blikopeners voor eventuele maaltijden uit blik zijn onmisbaar. Beker en borden zijn ook nodig om je eten op kwijt te kunnen. Je hoeft niet al teveel mee te nemen als je allemaal hetzelfde bestek hergebruikt zal het minder snel opraken op raken. Het gaat er dus vooral om dat je slim en efficiënt te werk gaat bij het inpakken.

Voor een luxe vakantie

Ga je niet kamperen in het bos, maar heb je een heerlijk hotelletje geboekt, vergeet dit dan. In een hotel is vrijwel overal al aan gedacht. Toch zijn er een paar kleine dingen die je wel mee moet nemen. Het allerbelangrijkste is je tandenborstel (die vergeet je niet zo snel).Verder zijn je eigen kleren, eventuele medicijnen en zonnebrandcrème handig om bij je te hebben. Een veel korter lijstje vind je niet? Als je op avontuur gaat moet je namelijk veel meer dingen bij je hebben. Met dit lijstje zal jij op en top voorbereidt op vakantie gaan.