Het verkopen van je huis kan je veel zorgen opleveren. Het is dan ook aan de makelaar om je zorgenvrij je huis te laten verkopen. Het fijne van de makelaar is dat hij bijna alles voor je regelt. Hij bepaalt wat je huis ongeveer waard is. Geeft advies hoeveel jij voor je woning kunt vragen en informeert over hoe je het beste eruit haalt. De makelaar zorgt er ook voor dat je woning zich van de beste kant laat zien. Er worden mooie foto’s gemaakt en de makelaar plaats je huis op Funda. Waar andere huizenzoekers het huis online kunnen bewonderen.

Zorgenvrij onderhandelen met een makelaar in Enschede

Uiteraard moet de makelaar in Enschede ook wat verdienen. Hoeveel een makelaar verdient ligt aan de courtage die de makelaar vraagt. De courtage is van een % van de koopsom van je woning. Stel dat je met de makelaar overeenkomt dat je 2% courtage over de verkoopsom van je woning betaald. Als je woning dan wordt verkocht voor € 200.000,- dan betaal je dus een courtage van € 4000,-. In veel gevallen is het beter om een vast bedrag af te spreken. Helemaal in de huidige tijd wordt er op een woning vaak flink overboden. Het gevolg hiervan is dat je dan ook meer courtage betaald.

Zoek een makelaar die bij je past

Tijdens de verkoop van je huis heb je veel contact met de makelaar. Het is dan ook aan te raden om een makelaar te kiezen die bij je past. Ben je zelf meer van formele correspondentie en wil je liever zakelijk communiceren? Kies dan een makelaar die dit ook op deze manier doet. Het is ook altijd goed om even wat reviews van andere mensen te lezen. Als de makelaar alleen maar slecht wordt beoordeeld dan is de kans groot dat jij het ook niet met deze makelaar kunt vinden. Door te vergelijken is de kans dat je een goede keuze maakt een stuk groter.

Makelaar met kennis van de stad

Elk dorp of stad heeft andere prijzen en eventuele zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Het is dan ook belangrijk om een makelaar te kiezen die ook daadwerkelijk in de stad zijn pand heeft zitten en dus ook kennis heeft van de omgeving. Dit geldt ook voor makelaars die zich in een dorp bevinden. Als je naar een woning zoekt in de gemeente Losser dan zou ik ook altijd adviseren om een op zoek te gaan naar een makelaar losser.