De winter is weer aangebroken. Een tijd vol gezelligheid, waarin de kerstlampjes weer van zolder gehaald mogen worden. Voor veel mensen staat de winter ook in het teken van verbouwing. Dit komt doordat een groot gedeelte graag in de zomer niets anders wilt doen dan genieten. Het gemakkelijkst gaat dit natuurlijk als er verder geen irritaties op of rond het huis zijn.

Inspiraties

Een verandering in het huis hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat er rigoureuze stappen gemaakt dienen te worden, zoals het slopen van een muur. Dit kan al beginnen in de kleinste details. Zet bijvoorbeeld de plant eens op een andere plek neer of draai het zit gedeelte 45 graden naar links of rechts. U zult zien dat deze kleine veranderingen ook direct grote gevolgen met zich mee kunnen brengen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de oude meubels in te ruilen voor nieuwe. Vaak wordt hierbij direct gedacht aan de woonkamer om een nieuwe tafel of bank aan te schaffen. Echter zou u er ook aan kunnen denken om het badmeubel te vervangen voor een nieuwe. Dit is een ruimte waar ieder persoon vele uren van zijn leven doorbrengt en vaak wordt vergeten als het gaat om vernieuwingen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het volledige huis om te gooien. Zo kan het behulpzaam zijn om eens na te denken over een compleet andere inrichting van het huis. Draai bijvoorbeeld de woon en slaapkamer om. Dit soort oefeningen houden de geest creatief, zorgen voor ideeën van nieuwe ruimtes maar misschien ook geruststellingen waarom het momenteel op de plek staat waar het staat.

Ruimte creëren

Hetgeen dat de meeste mensen rust geeft in huis is ruimte. Gelukkig hoeft niet iedereen flink wat geld te bezitten om een villa te kopen. Ruimte kan ook in kleinere omgevingen gecreëerd worden. Het gebruik van lichte kleuren en spiegels is hierbij van essentieel belang. Doordat de spiegel de ruimte reflecteert voelt de eindigheid die muren kunnen geven haast oneindig. Denk aan een badkamer spiegel met verlichting, deze vergroot de ruimte en heeft ook nog eens het voordeel dat u uzelf goed kunt zien. Hierdoor wordt de kans dat de eigen ogen geraakt worden met een wimper borstel flink verlaagd! Ook in de gang zorgen spiegels voor een groter gevoel. Combineer dit met een zachte kleur zoals lila of licht groen en u loopt met een rustig gevoel door het huis. Kortom, het nieuwe gevoel van een huis hoeft niet direct te betekenen dat alle muren gesloopt dienen te worden. Met wat kleine aanpassingen kunt u al een verbouwing realiseren.