Ben je van plan om de badkamer in huis te vernieuwen in 2019? Denk in dat geval alvast na over de mogelijkheden die je hierbij hebt! Kies je voor een badkamer met grote, donkere tegels? Of geef je de voorkeur aan de traditionele kleine, vaak witte tegels? In de afgelopen jaren hebben mensen badkamers proberen te creëren, die hen het gevoel geeft in een hotel te overnachten. Wie droomt er immers niet van, om dagelijks wakker te worden in je eigen hotel? In dit artikel geven we samen met een sanitair expert een aantal handige tips voor het uitzoeken van je nieuwe badkamer. Wees zo creatief mogelijk!

Zorg voor de juiste combinatie van licht en kleur

Aan de ene kant moet de badkamer een luxe, ietwat romantische setting bieden. Het kan immers heerlijk zijn om samen met je partner van een warme douche te genieten aan het eind van de dag. Andersom wil je dat de badkamer voldoende licht biedt, om in de ochtend rustig wakker te kunnen worden. Het gebruik van moderne ledverlichting in de badkamer kan een oplossing vormen. De intensiteit van deze verlichting is vaak in te stellen. Combineer de ledverlichting bijvoorbeeld met een dimmer, of kies voor ledverlichting op basis van een afstandsbediening.

Combinatie van sanitaire voorzieningen

Naast de combinatie van het juiste licht en een passende kleur voor wanden en vloeren, kun je verschillende sanitaire voorzieningen met elkaar combineren. Kies je voor een combinatie van een bad en douche in één? Of ga je voor twee losse sanitaire voorzieningen? Ook kan het slim zijn om alvast na te denken over later! Wanneer je minder goed ter been bent, is het fijn om een zitje in de douche te hebben. Deze kun je tegen de wand achter een douche laten monteren.