Het is niet altijd makkelijk om je interieur stijlvol te houden als je kinderen hebt. Kinderen laten hun speelgoed overal slingeren, zitten met vieze handen aan de bank en verschuiven de tafel als ze een voorstelling willen geven. Hou jij van een stijlvol interieur en wil je dit graag zo houden? In deze blog geven we je een aantal tips voor een interieur waar zowel ouders als kinderen blij van worden.

Meubels

De meubels zijn een heel belangrijk onderdeel van je interieur. Maar helaas kunnen ze ook snel vies worden met kinderen in huis. Vieze handjes op de bank is natuurlijk nooit leuk. Kies daarom voor een bank met een verwisselbare hoes. Deze zien er tegenwoordig heel goed uit! En het leuke aan deze verwisselbare hoezen is dat je met een andere kleur hoes opeens een hele andere uitstraling aan je interieur geeft. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een materiaal wat je makkelijk kunt afnemen, zoals leer. Wat betreft de eettafel is het verstandig om te kiezen voor afgeronde hoeken. Zo kunnen kinderen zich niet bezeren wanneer ze rondom de tafel spelen. Als salontafel is het heel handig om te gaan voor meerdere kleine ronde tafeltjes. Zo kunnen je kinderen zich geen pijn doen aan de hoeken, en bovendien schuif je de tafeltjes makkelijk aan de kant als ze een voorstelling willen geven!

Opbergruimte

Kinderen hebben vaak een heleboel speelgoed, en je wil niet dat dit zomaar rondslingert in je huis. Dat geeft namelijk meteen een heel rommelig effect. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte. Een paar grote kasten zijn heel handig om al het speelgoed in op te bergen. Laat je kinderen hiermee helpen, zo leren ze namelijk om zelf hun speelgoed netjes op te ruimen!

Red Sea reefer

Voor de meeste kinderen is een aquarium een feest. Ze kunnen hier uren naar kijken en ze worden hier rustig van. Dat is dus ook nog eens handig voor de ouders! De Red Sea reefer is een prachtig aquarium die heel stijlvol staat in je interieur. Dit aquarium staat namelijk op een strak gestylde kast waar je alle apparatuur in kunt opbergen.

Speelhoek

Je kinderen zullen heel blij zijn met een speelhoek in huis. Hier kunnen ze urenlang ongestoord spelen. Maar ook voor de ouders is een speelhoek heel fijn, omdat het zo duidelijk is waar er gespeeld mag worden en waar niet. Zo voorkom je dat het hele huis vol met poppen en ander speelgoed ligt. Het is het beste om een speelhoek uit te kiezen waar je een oogje in het zeil kunt houden. Baken vervolgens de speelhoek goed af. Dit kun je bijvoorbeeld op een creatieve manier doen met verf. Plaats een klein bureautje in de speelhoek, een keukentje of iets anders waar je kind dol op is. Zorg er wel altijd voor dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Veiligheid

Natuurlijk is veiligheid altijd het allerbelangrijkste. Zorg daarom dat er geen scherpe punten zijn waar je kinderen zich aan kunnen stoten, dat de kabels van de televisie netjes verstopt zitten en zet geen gevaarlijke of breekbare spullen binnen handbereik. Ook het toevoegen van een traphekje boven en onderaan de trap en een antislipmat in het bad is een goede keuze.