Een verbouwing kan veel stress met zich meebrengen. Je moet immers niet alleen veel beslissingen maken over je wensen. Je moet ook veel fysiek werk leven of diep in de buidel kunnen tasten. Daarnaast is het niet alleen overdag een puinhoop in je woning, maar ook ’s avonds en ’s nachts als je juist je rust wilt pakken. In deze blog geef ik een aantal tips om een verbouwing zonder te veel stress door te komen.

Maak een ruime planning

Tijdens een verbouwing kan er altijd wel iets fout gaan waardoor de planning in de soep loopt. In zo’n geval kan dat veel stress veroorzaken. Dit hoeft echter niet als je een ruimte planning hebt gemaakt waarin ruimte is voor vertragingen. Daarnaast is het ook belangrijk om rustdagen in te plannen tijdens een verbouwing. Je mentale en fysieke gesteldheid gaan het op een gegeven moment gewoon niet meer trekken. Dit moment moet je niet bereiken. Zodoende moet je genoeg rust nemen. Ga bijvoorbeeld een dagje tussendoor naar het strand om op te laden. Of trakteer elkaar op een weekendje weg nadat je een bepaald gedeelte van de verbouwing voltooid hebt.

Maak een ruim ingecalculeerd budget

Net als met de planning zijn er altijd zaken die net anders lopen waardoor het meer geld kost. Of dat je wensen in het proces toch veranderen en een duurder prijskaartje hebben. Zodoende is het handig om in je budget rekening te houden met onverwachte uitgaven. Denk bij het opstellen van het budget allereerst aan jouw wensen en je mogelijke budget. Probeer daarbij vooral te denken aan het eindresultaat. Je wilt later immers niet spijt hebben dat je toen op de kosten hebt beknibbeld en je voor iets meer een veel mooier resultaat had mogen hebben. Soms is het zodoende beter om even te wachten en te blijven sparen om daarna met een groter budget je droomverbouwing te kunnen doen.

Huur een vuilcontainer

Tijdens een verbouwing ga je allereerst veel slopen waardoor er veel troep in je woning ontstaat. Stress ontstaat als je geen overzicht meer hebt van de spullen die aanwezig zijn in de woning. Zodoende is het handig om de gesloopte troep gelijk weg te kunnen gooien. Hier is de vuilcontainer voor bedoeld. Stel je woont in Amsterdam en je wilt een vuilcontainer huren, kan je simpelweg ‘container huren Amsterdam’ googlen. Zo’n container past gewoon in een parkeerplek, waardoor deze heel praktisch voor je huis geplaatst kan worden.