Nieuw huis

Mijn zus heeft net een nieuw huisje gekregen. Het mocht tijd worden, ze zoekt op het moment al een aantal jaren en had de hoop al een klein beetje opgegeven. Hartstikke leuk dus! Het is vrij ruim, heeft een leuk erkertje en meer slaapkamers dan een meisje van 27 nodig heeft. Flinke luxe heeft ze dus gescoord. De badkamer en keuken zijn alleen ietwat verjaard. Een nieuwe badkamer vinden was op zich vrij snel gekozen. De ruimte is niet zo groot dus de keus was beperkt, maar dat maakte alles wel een stuk makkelijker. Het werd een simpele, betegelde badkamer met een ruime douche en de wasrekken hebben we in één van de slaapkamers gestalt. Dat scheelde extra ruimte waardoor ze wat makkelijker kan bewegen zonder dingen om te stoten.

Keuken kiezen

Alleen de keuken dus. Dat was wel echt even stress: ik had beloofd haar te helpen en hoewel vloer, behang en badkamer snel geregeld waren hadden we geen idee wat we met de keuken aan moesten. Het was een grote, open ruimte wat veroorzaakte dat enerzijds de mogelijkheden oneindig waren en dat was ook precies het probleem: de mogelijkheden waren eindeloos. We besloten maar even te Googlen en kwamen uiteindelijk bij keuken inspiratie terecht. Wat een verademing was dit. Ze bieden je 4 slimme tips om tot je keus te komen. Voornamelijk de derde tip omtrent het maken van een online collage scheelde ons enorm. Samen hebben we wat avondjes het internet afgespeurd en de mooiste plaatjes bij elkaar geplakt. Na ongeveer een week hadden we een mooi beeld gebouwd van wat zij echt mooi vond en zichzelf de komende jaren nog wel in zag koken.

Beloning

Maar het mooiste kwam erna nog: ze kunnen je helpen met het bouwen van een 3D keuken om zo je droomkeuken helemaal perfect voor ogen te kunnen hebben. Dit beeld hebben we een aantal dagen achter elkaar bekeken, soms een beetje twijfelend over bepaalde kleine elementen zoals kranen of Quookers. Uiteindelijk hebben we ons plan voorgelegd en alle onderdelen waren gelukkig te koop bij de keukens van Grando. De keuken zat er goed snel in en binnen een paar weken kon ze haar housewarming geven. Dat was perfect: de keuken is ruim genoeg om leuke soiree’s te organiseren en al haar vrienden passen prima in dit nieuwe huis. Het scheelde enorm veel stress dat dit zo makkelijk geregeld kon worden en het mooiste is: door mijn goede hulp en het ontdekken van deze praktische keukentool krijg ik nu met enige regelmaat een verse maaltijd voorgeschoteld uit haar eigen keuken. Voor niks gaat de zon op!