Site icon Zorgenvrijwonen.nl

Zorgenvrij wonen? Laat je leidingen controleren

ontstoppingsdienst den haag

Er is niks zo vervelend als een verstopte leiding. Nou zijn er een aantal manieren om dit te voorkomen, een daarvan is een periodieke controle van de leidingen door Ontstoppingsdienst den Haag. Zeker in een ouder pand en bij leidingen die veelvuldig gebruikt worden is dit verstandig om te doen. Wil je zorgenvrij wonen? Laat je leidingen dan inspecteren

Oorzaken verstoppingen

Zeker in openbare gebouwen is het van belang om dit regelmatig te laten doen, omdat er dan geen volledig toezicht op is wat er in de leidingen beland. Waar veel mensen zich niet van bewust zijn is dat toiletpapier al kan zorgen voor een verstopping. Zeker dikker toiletpapier kan heel schadelijk zijn voor de leidingen, het papier spoelt niet goed weg en vormt samen met andere resten een prop die zorgt voor een verstopping. Daarnaast komt er ook op veel plekken maandverband in de leidingen terecht, hier geldt hetzelfde voor als voor dikker toiletpapier. Niet alleen in openbare gebouwen is het belangrijk om de leidingen te laten controleren, maar in huizen met oude leidingen is het ook van groot belang. Je kunt de vakmensen van Ontstoppingsdienst den Haag inschakelen, zij regelen niet alleen ontstoppingen, maar ook inspecties.

Leidingen spoelen

Een periodieke inspectie kan voorkomen dat er grote problemen ontstaan. Uiteraard kan er tussendoor altijd iets vast blijven zitten, maar grote problemen worden in een vroeg stadium ontdekt en kunnen verholpen worden. Als er sprake is van een beginnende verstopping doordat er vuil in de leidingen blijft zitten, kunnen de betreffende leidingen doorgespoeld worden. Dit verwijdert resten uit de leiding waardoor een verstopping zich minder snel voordoet.

Riool toch verstopt

Raakt je riool toch verstopt? Dan komt de vakman binnen 24 uur langs om een inspectie te doen. Hij controleert dan de ernst van de verstopping en stelt een plan van aanpak op. Hij legt het plan van aanpak in de vorm van een offerte aan je voor, zo weet je meteen wat hij gaat doen en wat de kosten daarvan zijn. Een verstopte leiding is vaak binnen een uur weer verholpen. Acute schade is ook iets om rekening mee te houden, dit komt tijdens een inspectie niet naar voren, maar kan wel voor grote problemen zorgen. Ook met een periodieke inspectie heb je nog geen garantie dat er nooit iets met je riool zal zijn, maar de kans op problemen wordt significant minder wanneer je regelmatig je riool laat inspecteren en schoonspuiten!

Tijdens een periodieke controle komen ook zaken als verzakkingen en verdrukkingen aan het licht. Ernstige rioolproblemen kunnen hierdoor ook in een vroeg stadium verholpen worden. Als je al een verstopping hebt en je komt er daarna nog achter dat er sprake is van een verzakking, ben je veel langer bezig en kost het meer geld. Je kunt met je lokale ontstopper een termijn afspreken. voor gebouwen met een openbaar toilet is het verstandig om dit minimaal 2 keer per jaar te doen. Terwijl in huis eens per jaar voldoende is. Vind je dit te veel of te weinig? Je kunt zelf met de vakman bespreken hoe vaak de inspectie plaats moet vinden.

Exit mobile version