Site icon Zorgenvrijwonen.nl

Zorgenvrij wonen kan pas echt met deze brandpreventie tips

Brandveilig

We hoeven niet uit te leggen wat een dramatische impact een brand kan hebben op een gezin. De meeste Nederlanders zijn wel goed verzekerd, maar het gaat met name om sentimentele objecten of dingen die je niet met geld kunt kopen of heel moeilijk denk bijv. aan souvenirs uit Nieuw Zeeland. En natuurlijk is een brand gewoonweg levensgevaarlijk en een nare traumatische ervaring die je je ergste vijanden nog niet gunt. Voor bedrijven is het zo dat ongeveer de helft van de bedrijven een brand niet overleeft in de zin van dat ze failliet gaan.

Wat kun je zelf doen?

Goede brandveiligheid begint bij jezelf. Het helpt om eens een cursus te volgen omtrent brandveiligheid. Tevens kun je de nodige informatie vinden online.

Tip: http://www.royalsafety.nl/

Het gaat om het creëren van bewustzijn. Dingen die makkelijk te voorkomen zijn. Bijv. laat elektrische apparaten die niet gebruikt worden niet aan, zet ze uit. En meer van dit soort voor de hand liggende zaken, die geen rocket science zijn maar waar je maar net even bewust van moet zijn.

Tevens zijn er een aantal producten die eigenlijk aanwezig zouden moeten zijn idealiter in ieder Nederlands huishouden, denk aan: brandblussers, brand meld installaties, branddekens, rookmelders. Dit is de basis.

Aanbevolen: http://www.royalsafety.nl/diensten-onderhoud/brandveiligheid/rookmelders-nen-2555/

Wil je de kans op een brand nog verder minimaliseren of de schade die een brand zou kunnen aanrichten, denk dan ook aan een preventiemaatregel zoals het hebben van brandcompartimenten die ervoor zorgen dat een brand zich minder snel zou kunnen spreiden over de rest van het huis.

Hier heb je echter wel hulp bij nodig van een professioneel brandveiligheid bedrijf. We kunnen begrijpen dat particulieren wellicht enigszins terughoudend zijn om hier in te investeren. Het kost geld, iets dat men liever zou besteden aan de nieuwste iPhone of een vakantie. Maar denk dan aan alle kosten die er zouden zijn als je huis in vlammen op gaat. Natuurlijk is vrijwel iedereen goed verzekerd hier tegen in Nederland. Maar alsnog kost het je. Als ZZP’er kun je bijvoorbeeld wellicht een tijdje minder werken. Tijd is geld. Maar het gaat natuurlijk voornamelijk om emotionele kosten. Een brand kan een enorm traumatische ervaring zijn. Voor sommige slachtoffers van een brand is het lastig ’s nachts met een gerust gevoel te gaan slapen, omdat men weet wat er kan gebeuren.

Brandveiligheid is dus niet iets om op te besparen. Helemaal 100% voorkomen van alle branden is vrijwel onmogelijk, maar men kan wel de kans significant terugdringen en datzelfde geldt voor de evt. impact van de brand.

Exit mobile version