Site pictogram Zorgenvrijwonen.nl

Problemen met de verwarming in huis? Bel een loodgieter!

loodgieter radiator

Om optimaal van je woning te kunnen genieten, mag een goed functionerende verwarming niet ontbreken. Helaas kun je na verloop van tijd te maken krijgen met een defect aan de kachel! Wat moet je in zo’n geval doen? Hoe kun je er zelf voor proberen te zorgen, dat de verwarming weer naar behoren gaat werken? Tegenwoordig zit de cv-ketel vaak aangesloten op de boiler, in een zogenaamde hr-ketel. Dit betekent dat je niet alleen te maken hebt met een kapotte verwarming, maar dat er vaak ook geen warm water meer uit de kranen komt. Des te meer reden, om het defect zo spoedig mogelijk te laten herstellen. Een loodgieter kan hulp bieden!

Verschillende soorten problemen met de verwarming

Een probleem met de verwarming kan in verschillende vormen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een probleem met de cv-ketel, een lekkende radiator, een gesprongen leiding, enzovoorts. De laatste optie komt doorgaans enkel voor, wanneer er bijvoorbeeld een leiding via de tuin naar een losstaande garage loopt. Wanneer het water in de leiding een lange tijd stil blijft staan, kan het bevroren raken. Doordat bevroren water uitzet, neemt de druk op de leidingwanden toe. In het ergste geval knapt de leiding en is de verwarming niet meer te gebruiken.

Met spoed een oplossing voor cv-ketelproblemen

Bij een probleem aan de cv-ketel, kun je in eerste instantie zelf voor een oplossing proberen te zorgen. Dit doe je bijvoorbeeld door de cv-ketel te resetten. In de handleiding van de cv-ketel staat heel precies beschreven, hoe het resetten van de cv-ketel in z’n werk gaat. Mocht het niet lukken om de cv-ketel zelf te resetten, dan kun je een loodgieter inschakelen. De hulp van een loodgieter kan ook wenselijk zijn, wanneer het resetten van de cv-ketel geen effect heeft. Mogelijk moet er een versleten onderdeel in de cv-ketel vervangen worden.

 

Mobiele versie afsluiten