Site pictogram Zorgenvrijwonen.nl

Lieveheersbeestjes, nuttig en leuk tegelijk

Lieveheersbeestjes

Wist je dat lieveheersbeestjes jou kunnen helpen? Ze kunnen ervoor zorgen dat de bladluis in jouw planten als sneeuw voor de zon verdwijnt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om chemicaliën in te zetten, maar wil je je groenten dan nog eten? Ook voor de planten in je huis kunnen deze beestjes de oplossing zijn. Je koopt ze per pakje, gewoon online, en ze kunnen zodra ze arriveren direct aan de slag.

Echt lieveheersbeestjes online bestellen?

Dat klinkt zielig hé? Lieveheersbeestjes online bestellen. Nou geloof me, ze kunnen wel tegen een stootje en ze zullen natuurlijk goed verpakt bij jou arriveren. Wanneer je vragen hebt over hoeveel lieveheersbeestjes je moet bestellen kun je prima terecht bij de klantenservice. Zij weten van de hoed en de rand. Ook staat er op de site heel veel handige informatie en staan er goede tips om snel en effectief van de bladluis af te komen. En nog belangrijker, de lieveheersbeestjes lusten wel wat na zo’n reis en zullen direct beginnen met het opeten van jouw probleem. Want bladluis is niet zomaar iets. Natuurlijk zijn er oudewijvenmiddeltjes te bedenken en te vinden op internet, maar echt niets werkt zo goed als een leger lieveheersbeestjes.

Lieveheersbeestjes in de tuin

Als je lieveheersbeestjes uitzet in je tuin ben je natuurlijk bang dat ze er vandoor gaan. En dat gaan ze waarschijnlijk ook, maar pas nadat ze alle bladluis in je tuin hebben verorberd. Zo kun jij weer in de tuin aan het werk zonder dat je aan je planten vastplakt. Want die bladluizen laten vieze plakstof achter op iedere plek waar ze geweest zijn. Dat is niet mooi om te zien en ook zeker niet handig wanneer je gaat snoeien. Je gereedschap zal erdoor aangetast worden en dat kun je natuurlijk niet gebruiken.

Lieveheersbeestjes in de klas

In iedere klas staan wel wat planten tegenwoordig. Al zijn het alleen al de bekende moestuintjes. Hoe vervelend is het dan dat juist daar bladluis in komt? Tijd voor een extra leermoment. De juf of meester bestelt gemakkelijk wat lieveheersbeestjes en de klas ziet met eigen ogen dat deze kleine beestjes een grote opruiming kunnen houden. Ze zien dan ook dat je heel goed natuurlijke oplossingen kunt inzetten en lang niet altijd naar chemische troep hoeft te grijpen. Zo krijgen ze dat alvast mee voor thuis en voor als ze later groot zijn. Geloof mij, die leuke beestjes zullen ze niet gauw vergeten.

Mobiele versie afsluiten