Site icon Zorgenvrijwonen.nl

De voordelen van vloerverwarming

ervaren loodgieter

Overweeg je het gebruik van vloerverwarming in huis? Er kunnen verschillende redenen zijn om voor dit type verwarming te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het voordeel, dat het niet langer noodzakelijk is om lelijke en ouderwetse radiatoren aan de muur te bevestigen. Het is slechts een voorbeeld van een voordeel die vloerverwarming in huis biedt. In dit artikel bespreken we verschillende andere voordelen. Dit doen we samen met een ervaren loodgieter, die in het verleden meerdere woningen van een passende vloerverwarming voorzien heeft. De loodgieter raadt mensen aan om het plaatsen van de vloerverwarming te combineren met het vernieuwen van een vloer in huis.

Geld besparen met een zuinigere vloerverwarming

Een goede reden om voor vloerverwarming in huis te kiezen, is het feit dat je maandelijks geld bespaart. De vloerverwarming zorgt voor een heel geleidelijke manier van het verwarmen van de ruimtes in huis. Dit betekent dat je op jaarbasis al snel zo’n 180 kubieke meter gas kunt besparen, wat neerkomt op meer dan honderd euro per jaar! De exacte besparing is logischerwijs afhankelijk van de staat van je isolatie, het rendement van je huidige cv-ketel, enzovoorts. Laat een installateur een proefberekening voor je maken, wanneer je een vloerverwarming overweegt!

Tip: niet alleen bespaar je op de energiekosten, ook investeer je met vloerverwarming in de waarde van je woning. Dit maakt het makkelijker om de woning op termijn te verkopen.

Meer comfort met een vloerverwarming in huis

Naast de besparing die een vloerverwarming je op kan leveren, draagt de vloerverwarming bij aan het comfort in huis. Je wordt nooit meer met koude voeten wakker, doordat je voortaan altijd op een warme vloer stapt. Daarbij kun je zelfs in de winter zonder dikke sloffen door je huis lopen! Zoals eerder beschreven werd, wordt warmte heel geleidelijk verdeeld. Dit maakt dat je overal in huis van een aangename temperatuur geniet.

 

Exit mobile version