Een centrale verwarmingsketel, is best wel een grote aankoop. Een CV ketel huren, zorgt voor minder kosten, géén onderhoud en zorgeloos leasen voor een vast tarief. De tarieven verschillen nogal eens per bedrijf. Het voordeel van een CV ketel huren is het kosteloze onderhoud. Heeft u zelf een ketel aangeschaft dan zult u zelf moeten zorgen voor een monteur die jaarlijks de ketel komt schoonmaken. Een bedrijf wat CV ketels verhuurt, hebben een automatisch systeem, wat er voor zorgt dat elk jaar op dezelfde tijd een afspraak wordt gemaakt om te reinigen. Voor een vast maandbedrag wordt de CV ketel gehuurd en bent u van alle zorgen af.

Storingen CV ketel

Een CV ketel zal zo om de 18 maanden moeten worden gereinigd. Wanneer er geen of te weinig onderhoud wordt gepleegd, zal de ketel eerder reparaties nodig hebben en kan er op den duur koolmonoxyde vrij komen. Dit is gevaarlijk, dus onderhoud is echt nodig. Tegen een vast maandbedrag zal de monteur de CV ketel helemaal nakijken, schoonmaken, onderdelen vervangen en water bijvullen. Ook het ontluchten van de radiatoren kunnen bij de werkzaamheden horen. Een CV ketel huren heeft vele voordelen zoals;
Onderhoud en veiligheid
Regelmatig onderhoud zorgt er voor, dat je veilig de verwarming kunt gebruiken, en dat er geen gevaarlijke stoffen vrijkomen. Het geeft rust, en er hoeft niet aan gedacht te worden wanneer de ketel weer aan een onderhoudsbeurt toe is. De leverancier zorgt voor regelmatig onderhoud.
Abonnement
Bij een aantal verhuurders kunt u een abonnement afsluiten voor langere tijd. Dit drukt de kosten, en u bent er altijd van verzekerd, dat er iemand is die de ketel komt repareren, bij eventuele calamiteiten. Ook kunnen vervangingen van materiaal met een abonnement worden geregeld.
Service
Bij een CV ketel huren krijgt u alle service die nodig is. Daar betaald u immers voor? Op tijd onderhoud, snel een monteur ter plaatse bij storingen en het voorkomen van onveilige situaties.
Ketelvervanging
Is de CV ketel niet meer te repareren of wordt deze wat gedateerd? Dan kan het nodig zijn om een energiezuinigere ketel te laten plaatsen. U huurde al, dus de vervanging wordt door het installatie bedrijf geregeld. Geen omkijken naar en nooit in de kou zitten wanneer u een CV ketel gaat huren.

Huurprijzen van een ketel

Wanneer u een nieuwe cv ketel gaat huren kijkt u natuurlijk naar de prijs. Een voorbeeld van goedkoop huren is de Ectotec plus CW5. Een energiebesparende ketel die krachtig werkt. Al voor rond de 28 euro per maand is deze ketel te huur. Dit is dan inclusief installatie, thermostaat en servicebeurten. Uiteindelijk bent u met het huren van een ketel van alle zorgen af en heeft u altijd een goed werkende installatie. Kijk voor meer informatie op de desbetreffende websites.