Site icon Zorgenvrijwonen.nl

Binnenkort verhuizen? Maak een stappenplan

verhuisdozen

Het is soms lastig om alles op orde te houden als je binnenkort gaat verhuizen. Er moet namelijk zo veel worden geregeld voordat je überhaupt kan gaan verhuizen. De kinderen moeten een nieuwe school hebben in de nieuwe woonplaats en er moet nog een verhuisbedrijf worden geregeld. De spullen die mee gaan met de verhuizing moeten ook nog eens uitgezocht worden en je weet niet of je nou iets gaat verkopen of weggeven als je het niet mee gaat nemen naar het nieuwe huis. Er zijn genoeg dingen om over te denken voordat je uiteindelijk kan gaan verhuizen. Het is natuurlijk fijn als de verhuizing zo goed mogelijk gaat verlopen zonder drempels die je dwars gaan zitten tijdens en voor het verhuizen. Die drempels maken het namelijk alleen maar lastiger om te organiseren en het uit te voeren van de georganiseerde planning. Ja, het is lastig om alles op een rijtje te hebben zodat de verhuizing goed gaat verlopen. Gelukkig is hier een oplossing voor die in dit artikel aan je wordt uitgelegd en er worden natuurlijk een aantal tips gegeven die je kan gebruiken om in alle rust de regel dingen op een rijtje te hebben staan.

Maak een stappenplan

Een van de belangrijkste dingen is om een stappenplan te maken over hoe je de regel dingen gaat regelen, zoals een school zoeken voor de kinderen en het adres laten wijzigen bij de verzekering. Als je een stappenplan hebt gemaakt met alle dingen die niet te maken hebben met het echte verhuizen heb je alles voor jezelf op een rijtje gezet en weet je precies wat je moet doen. Als je dit gemaakt hebt kan je een stappenplan gaan maken over het verhuizen zelf. Stel jezelf de vraag: ‘wat moet er allemaal gebeuren voor en tijdens de verhuizing?’ Maak een stappenplan van wat eerst moet gebeuren zoals het uitzoeken van spullen en meubels die mee gaan en niet mee gaan. Daarna kan je bijvoorbeeld de datums opschrijven wanneer wat ingepakt moet gaan worden om zo het verhuizen een stuk sneller te laten verlopen. Tijdens de verhuizing moeten er ook een aantal dingen gebeuren, maak hier een plan voor zodat alles duidelijk wordt voor iedereen en de verhuizing spoedig kan verlopen. Zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende verhuisdozen aanschaft.

Huur een verhuisbedrijf

Het is handig om een verhuisbedrijf te huren wanneer je gaat verhuizen. Helaas kost een verhuisbedrijf wel wat geld. Wanneer je een voordelig verhuisbedrijf zoekt kan je het beste in jouw buurt zoeken om zo geen of weinig aan voorrijkosten kwijt te zijn. Je kan ook de prijzen vergelijken om zo goedkoop mogelijk te verhuizen. Goedkoop verhuizen is mogelijk als je veel vrienden en familie kan vragen om mee te helpen zodat je geen bedrijf hoeft in te huren, wanneer je dit wel moet doen kan je zoals eerder beschreven is de prijzen vergelijken en daarbij ook de specialiteiten die het bedrijf jou te bieden heeft voor, na en tijdens het verhuizen zelf. Verhuizen is altijd al een flinke klus geweest en kost nou eenmaal wat geld.

Exit mobile version